Uppdaterad 11 januari 09:35

10 januari 20:32, Mord/dråp, Uppsala

En person avlider i samband med ett bråk med en annan person.

Polis och ambulans larmas till en adress i Björklinge där en person (målsägande) ligger på utomhus marken svårt skadad efter ett bråk.
Flera patruller beordras till adressen och den skadade personen förs till sjukhus med ambulans men livet går inte att rädda.
Den person som misstänks ha deltagit i bråket med målsägande kommer självmant till polisens patruller och grips.

Det finns ett antal andra individer på platsen för händelsen som har sett delar av händelseförloppet, dessa ska höras som vittnen. Polisen arbetar även med spårsäkring i området.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och anhöriga är underrättade.
Polisen lämnar inga övriga detaljer om händelsen i nuläget.

Uppdatering 11/1 kl 09:17
Både misstänkt gärningsman och målsägande är pojkar i 15 till 18-årsåldern. Den misstänkte gärningsmannen har anhållits under natten av åklagare och förundersökning är nu åklagarledd. Misstankarna gäller mord
Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad och avspärrningen har hävts. Polisen arbetar vidare i utredningen med framförallt förhör.
Polisen har inga andra uppgifter att ge om den pågående utredningen utan hänvisar alla andra frågor till åklagaren.

Med anledning av det inträffade håller kommunen fritidsgården i Björklinge öppen från kl 12 och Svenska kyrkan håller Björklinge kyrka öppen mellan kl 15 och kl 21. Var vänlig och respektera att både fritidsgården och kyrkan håller öppet för omhändertagande av sorg.


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen