11 januari 07:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits, fyra har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

00.20 en polispatrull stoppade en bilist på Stavangergatan i Eskilstuna på grund av mobilanvändning under körningen och i samband med gjordes en nykterhetskontroll som utföll positivt varför föraren, en man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

01.23 vid en rutinkontroll av en bil på Munktellsgatan i Eskilstuna fick en person, man i 40-årsåldern följa med för provtagning på grund av misstanke om ringa narkotikabrott.

04.18 en väktare ringde till polisen och anmälde att han sett två misstänkta personer gå från en byggarbetsplats vid Mälarsjukhuset/Kungsvägen i Eskilstuna. När personerna såg anmälaren sprang de till en bil och åkte iväg från platsen. Polisen åkte mot området och stoppade den misstänkta bilen varvid de båda personerna kunde gripas. Det visade sig att de kunde misstänkas för stöld genom inbrott och de misstänks ha stulit en markvibrator från byggarbetsplatsen. De gripna är båda män i 50-årsåldern. De förhördes av polisen och en av dem frigavs sedan.

04.34 polisen fick samtal från Vingåker om en person som blivit våldsam i en bostad. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det visade sig att en man i 20-årsåldern hade försökt att misshandla en närstående. Han hade även varit hotfull och greps därför för misshandel och olaga hot. Han kommer att förhöras varefter åklagare kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen