Uppdaterad 11 januari 11:47

11 januari 07:36, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 75-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, femhar omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

01.11 polisen kallades till Söderleden i Linköping med anledning av bråk i en bostad. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en man i 35-årsåldern kunde misstänkas för att ha misshandlat och hotat två män i 20-årsåldern. Polisen grep den misstänkte för misshandel och olaga hot, skadorna på de drabbade dokumenterades och förhör hölls med inblandade.

02.00 vid kontroll på ett företag efter ett inbrottslarm på Tornbyvägen i Linköping upptäcktes ett inbrott. Det visade sig att det har varit inbrott och att fyra bärbara datorer saknas från ett kontor.

02.11 polisen fick uppgifter om misshandel på ett nöjesställe på Prästgatan i Norrköping. Det visade sig att en man i 35-årsåldern kunde misstänkas för misshandel av en man i 25-årsåldern. Den misstänkte misstänks ha kastat en flaska i ansiktet på den drabbade så att smärta och skador uppkommit. Polisen grep 35-åringen och förde honom till polisstationen för förhör.

02.21 polisen fick uppgifter om att en kvinna skulle ha blivit utsatt för en misstänkt våldtäkt i Valdemarsvik. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det visade sig att det kunde misstänkas att den drabbade kvinnan, som är i 25-årsåldern har blivit utsatt för handlingar som är att betrakta som våldtäkt och den ska ha skett inomhus. Hon fick skjuts av polisen till sjukhus. Polisen träffade på den misstänkte och grep honom, misstänkt för våldtäkt. Vid den husrannsakan som polisen företog anträffades en hembränningsutrustning som polisen tog i beslag och den misstänkte blev då även misstänkt för brott mot alkohollagen.

11.45 den misstänkte är efter beslut av åklagaren fortsatt anhållen.

04.15 SOS-larm till polisen om brand i bostad på Lustigkullevägen i Motala. Det visade sig att det brunnit i en bostad och polisen påbörjade en utredning om allmänfarlig vårdslöshet. En man i 30-årsåldern misstänks för brottet.

Förutom det ovan nämnda har det inträffat en mindre antal krogrelaterade händelser med misshandel där ingen har blivit allvarligt skadad och ingen har frihetsberövats.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen