11 januari 07:57, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:16 Drograttfylleri, Piteå: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Nycklarna till bilen omhändertas. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

22:57 Skadegörelse/försök till inbrott, Boden: Polisen får samtal om att en okänd gärningsperson håller på att slå in en lägenhetsdörr. En polispatrull larmas till adressen. Personen som larmar har fått glas i ögat och förs med ambulans till sjukvård. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas. En anmälan gällande skadegörelse och försök till inbrott kommer att upprättas.

00:52 Skadegörelse, Luleå: Polisen får samtal om att en person i övre tonåren har kastat en flaska på en personbil utanför en krog. Polisen beordras till platsen där en ordningsvakt har omhändertagit personen. En anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

02:05 Misshandel/skadegörelse, Gällivare: Polisen får samtal angående ett pågående bråk mellan några personer i en lägenhet där någon sparkar sönder en dörr. En polispatrull beordras till adressen där lägenhetsdörren är trasig. Polisen håller förhör. En anmälan och en motanmälan gällande misshandel och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

3:43 Rattfylleri, Piteå: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Polisen omhändertar mannens körkort och bilnycklarna tas i beslag. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

04:02 Stöld genom inbrott, Råneå: Polisen får samtal angående en uppbruten dörr i en garagelänga. Det är oklart om något är stulet. Två personer ska ha setts lämna platsen. Polis beordras till platsen. Polisen kontrollerar ett antal fordon och pratar med personer i området utan att påträffa några misstänkta gärningspersoner. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

04:56 Skadegörelse, Luleå: Polisen får samtal från en taxiförare om att en man har sparkat och slagit på hans taxibil i samband med en dispyt. Det är oklart vilka skador som uppstått på bilen. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Övrigt: Två viltolyckor utan personskador har rapporterats in till polisen under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen