12 januari 08:33, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg till normal arbetsbelastning. Fyra personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

00:03 Stöld ur motorfordon, Sollefteå: En polispatrull stoppar och kontrollerar ett fordon på riksväg 90 i höjd med Forsmo. I samband med detta noterar patrullen ett paket i bilen som tillhör någon annan än föraren och polisen misstänker att det är stulet ur en annan bil. Föraren, en man i 50-årsåldern, grips och anhålls senare.

En anmälan gällande stöld ur bil alternativt häleri upprättas. Då föraren saknar behörighet att köra bil upprättas även en anmälan gällande grov olovlig körning.

00:12 Trafikbrott, Sollefteå: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på riksväg 90 vid Remsle. Föraren får en ordningsbot för avsaknad av registreringsskylt fram samt för att ha visat annat än vitt eller gult ljus framåt på fordon under färd.

00:27 Rattfylleri m.m., Örnsköldsvik: En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på Domsjövägen. Föraren, en man i 50-årsåldern, uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och får följa med för provtagning. Vid en husrannsakan i bilen påträffar polisen bland annat misstänkt narkotika och registreringsskyltar som anmälts stulna. Polisen tar dessa samt narkotikan m.m i beslag.

En anmälan gällande bl.a. drograttfylleri, narkotikabrott bruk samt innehav, olovlig körning samt stöld upprättas.

Övrigt: Två viltolyckor utan personskador har rapporterats in till polisen under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen