12 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

17.37 Göteborg, försök till mord alt. dråp.
Inkommer en 20 årig man på Sahlgrenska och har en skottskada i ljumsken. Han kan gå själv in till vårdavdelningen men vill inte tala med polis. Mycket oklara omständigheter kring händelsen då skottvinkeln är av en sådan natur att det skulle kunna vara självförvållat. Mannen får stanna kvar för observation på sjukhuset.

18.15 Göteborg, rån.
En person blir rånad på sin scooter samt pengar vid Gamlestadstorget av två för honom okända killar. Anmälaren hoppar på en vagn och beger sig mot centralstationen där polis möter upp. Oklar åt vilket håll killarna begav sig på hans scooter samt att det hände för ca 10 min sedan gör att polis inte har något aktuellt sökområde. En anmälan skrivs.

18.43 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En bil kontrolleras i Kyrkbyn och där visar både föraren samt passageraren tecken på drogpåverkan varför de får följa med för provtagning.

20.54 Göteborg, personrån.
En anmälare blir rånad på sina tillhörigheter på Gropens Gård av två okända killar. Han blev av med sin plånbok, telefon samt körkort. Killarna försvann lika fort som de dök upp. Anmälaren säger att de inte hade något vapen eller tillhygge men hotade honom med att skjuta om de inte fick vad de ville ha. En anmälan skrivs efter att man sökt av närområdet men utan resultat.

22.58 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En brinner på Gropens Gård varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och då kan man koinstatera att det rör sig om en bil som brunnit. En bil som står parkerad intill har fått en sten in slängd genom rutan varför man skriver två anmälningar.

23.30 Göteborg, personrån.
En patrull ser hur en man jagar efter en annan man på Lammelyckan varför patrullen stannar till och fångar in de båda männen. Visar sig att mannen som jagade den andra mannen hade precis blivit rånad på sina tillhörigheter och försökte ta tillbaka dem. Patrullen griper den jagade mannen som strax innan hade rånat den andre mannen på platsen.

00.27 Trollhättan, olovlig befattning med falsk sedel.
En ordningsvakt har gripit en person på Harrys Kungsgatan som försökt att spela med en falsk 500-kronors sedel. Mannen och den falska sedeln överlämnad till polis, en anmälan skrivs.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen