Uppdaterad 12 januari 14:30

12 januari 08:25, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.45 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, fem har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex har fått följa med för provtagning/förhör på grund av misstanke om påverkan.

00.15 vid en rutinkontroll av en bilist på riksväg 27 i Rydaholm uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 60-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. I samband med utredning uppstod flera misstankar, brott mot knivlagen och grov olovlig körning. På grund av upprepad trafikrelaterad brottslighet togs bilen i beslag.

00.34 vid en rutinkontroll av en bilist på länsväg 846 i Barnarp uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. På grund av upprepad trafikrelaterad brottslighet togs bilen i beslag.

00.43 SOS-larm till polisen om att en person skulle vara skadad i på Henjavägen i Gislaved. Polisen kom till platsen fem minuter efter larmet och anträffade en allvarligt sårskadad man i 45-årsåldern. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord. Strax före klockan 03 anträffade polisen en man som misstänktes för brottet och han hämtades till förhör och fördes till polisstationen där han förhördes och senare anhölls av åklagare, som nu leder förundersökningen. Mannen är i 35-årsåldern. Den drabbades tillstånd uppges vara stabilt.

Polisen har under natten arbetet med att hålla förhör med grannar och säkra bevisning i olika former. Lägenheten där den drabbade anträffades är avspärrad och där kommer en kriminalteknisk undersökning att genomföras. Även en annan lägenhet, där den misstänkte anträffades är avspärrad och även där kommer en kriminalteknsik undersökning att genomföras.

Polisen har tagit flera föremål i beslag för vidare undersökning.

Uppdatering kl. 14.25 nu är den kriminaltekniska undersökningen genomförd och avspärrningarna borttagna.

 

01.04 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 26 norr om Isberga, Gislaved. En förare klagade på nacksmärtor. Ingen misstanke om brott.

04.29 vid en rutinkontroll av en bilist på Odengatan i Jönköping uppstod misstanke om drograttfylleri. en man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Utöver detta har någon enstaka, mindre allvarlig misshandel utan frihetsberövande skett i krogmiljö.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen