12 januari 08:26, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:20 Trafikbrott, Vilhelmina: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil som har brukandeförbud. Föraren får en ordningsbot.

00:30 Trafikbrott, Umeå: En polispatrull stoppar och kontrollerar en mopedbil Öst på stan. En person befinner sig i bagageutrymmet och föraren får en ordningsbot för otillåtet antal passagerare. Förarens vårdnadshavare kontaktas.

01:50 Narkotikabrott/stöld, Umeå: En polispatrull uppmärksammas av ordningsvakter på en krog om en man som enligt gäster erbjudit dem narkotika. När vakter hämtar mannen håller han misstänkt narkotika i sin hand och vid visitation anträffas ytterligare misstänkt narkotika samt föremål som misstänks vara stulna. En anmälan gällande stöld samt narkotikabrott, innehav, upprättas och mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen ska förhöras under förmiddagen.

02:36 Brand, Vilhelmina: En polispatrull beordras till Malgomaj med anledning av en brand i ett garage. Räddningstjänst finns på plats. Inga personer befinner sig i huset eller garaget. Polisen skriver en anmälan gällande brand utan misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen