12 januari 09:05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg till normal arbetsbelastning. Fyra personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:42 Skadegörelse, Piteå: Polisen får samtal om att några personer smällt fyrverkerier i en postlåda. En polispatrull beordras till platsen och kontrollerar i samband med detta en bil. Två personer i bilen medger handlingen. Då de båda är under 18 år kontaktas vårdnadshavare. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

02:22 Våld/hot mot tjänsteman, Boden: En polispatrull beordras till en restaurang där en vakt omhändertagit en man som tidigare avvisats, men kommit tillbaka. Han ska även ha hotat vakterna. Polisen avlägsnar mannen från platsen och en anmälan gällande våld/hot mot tjänsteman upprättas.

03:04 Drograttfylleri, Luleå: En polispatrull larmas till Bergnäset med anledning av ett misstänkt rattfylleri. På Kallaxvägen har den kvinnliga föraren, efter en vinglig färd, kört in i en mittstolpe.

Kvinnan uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Vid visitation påträffas misstänkt narkotika. Det visat sig också att kvinnan saknar behörighet att köra bil.

En anmälan gällande grovt drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott innehav, narkotikabrott bruk samt vårdslöshet i trafik upprättas.

Övrigt: Fyra viltolyckor utan personskador har rapporterats in till polisen under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen