13 januari 06:34, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

God morgon.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 40-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00.08 Skadegörelse, Norrköping
Polis fick samtal från Hageby, Norrköping, där inringare bevittnat en förmodat påverkad person som gick runt utomhus och skrek och kastade saker mot bland annat fönster. Polis åkte till platsen och fick träff på personen, en man i 35-årsåldern. Man kunde också konstatera en krossad ruta på platsen. En anmälan om skadegörelse har upprättats, men då personen var påverkad och ej hörbar om händelsen omhändertogs han enligt Lob.

01.51 Rattfylleri, Linköping
Polis skulle stoppa en bilist på E4 södergående när bilisten försökte köra ifrån patrullen. Bara några minuter senare fick man dock stopp på bilen i höjd med Tornby, Linköping. En ensam föraren, man i 55-årsåldern, är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning då han körde bilen trots att hans körkort var återkallat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen