13 januari 20:00, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Ett antal viltolyckor har anmälts i länet efter klockan 15.

Umeå kommun
15:27 E4 norr om Umeå, vid Östertjärnmyran, kolliderade en personbil med en ren. Det finns inga uppgifter om personskador. Renen dog och berörd sameby kontaktades.

16:42 En personbil och ett rådjur kolliderade på Bölevägen, strax innan Travbanevägen. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret och eftersöksjägare har kontaktats.

Åsele kommun
15:42 På riksväg 92 i höjd med Visjömon kolliderade en lastbil med en ren. Inga personskador Djuret skadades och berörd sameby kontaktades.

Skellefteå kommun
15:50 En personbil kolliderade med en älg mellan Bygdeträskliden och Jäppnästjärnen. Inga personskador. Det är ovisst hur det gick för älgen, eftersöksjägare har kontaktats.

16:33 En personbil och en älg kolliderade på länsväg 364 vid korsningen till Gamla Falmark. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret. Eftersöksjägare kontaktades.

Bjurholm kommun
16:47 En lastbil och ett rådjur kolliderade på riksväg 92 vid Balsjö. Olyckan resulterade i personskador, men det finns inga uppgifter om att någon har sökt vård. Det är oklart hur det gick för djuret och eftersöksjägare kontaktas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen