14 januari 20:12, Trafikkontroll, Jämtlands län

Resultat från ett antal trafikkontroller i länet i dag.

Berg kommun
I centrala Svenstavik utfärdades en ordningsbot (böter) till en förare med anledning av mobilanvändning under färd. 

Vid en trafikkontroll på Centrumvägen i Svenstavik blåste 37 förare i polisens sållningsinstrument, samtliga var nyktra och utan anmärkning. Vid kontrollen utfärdades dock en ordningsbot eftersom bilbälte inte användes.

På länsväg 321 i Svenstavik utfördes en trafikkontroll där totalt 20 förare blåste i polisens sållningsinstrument. Alla var nyktra. En flygande inspektion utfördes också. Vid samma kontroll utfärdades fem böter gällande hastighetsöverträdelse och en bot för att lyset på fordonet ej var på.

På länsväg 575 vid Myrviken-Kinderåsen utfärdades en ordningsbot på grund av att utstickande last ej var markerat och för att fordonet framfördes utan att lyset var på.

Härjedalen kommun
På Rörosvägen, Funäsdalen, var samtliga som passerade kontrollen nyktra och utan anmärkning.

Åre kommun
De 28 förare som blåste i polisens sållningsinstrument på E14 i Åre var nyktra och utan anmärkning.

Östersund kommun
På Krondikesvägen, Odenslund, kontrollerades hastigheten. En ordningsbot utfärdades för överträdelse av hastighetsgränsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen