15 januari 03:26, Misshandel, grov, Huddinge

Mannen som greps i Stuvsta är misstänkt för grov misshandel men även för andra brott.

Polisen uppmärksammade att en personbil användes trots körförbud och bestämde sig för att stoppa och kontrollera den och dess förare. Detta uppmärksammades på Huddingevägen söderut i höjd med Hagsätra. När polisen försökte stoppa den aktuella personbilen vägrade föraren att stanna utan ökade farten i stället. Polisen inledde ett förföljande och i höjd med Tullinge vände det och gick norrut. Förföljandet avbröts vid Fullerstaavfarten och polisen fortsatte att försöka ha uppsikt över fordonet.

På Olshammarsvägen fick polisen syn på det aktuella fordonet när det kom körande mot polisbilen och mot trafiken. Polisen försökte undvika en kollision genom att backa undan. Den misstänkte fordonsföraren körde in i polisens fordon, ingen av poliserna behövde ambulanssjukvård inte heller de tjänstehundar som fanns i bilen behövde vård. 

Efter kollisionen körde föraren vidare ut på Huddingevägen söderut. För att få stopp på personbilen använde polisen spikmatta, vilken föraren körde över på Huddingevägen. Föraren stannade i höjd med Älgskyttevägen och lämnade personbilen springandes. Han greps i närområdet och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, grov misshandel samt narkotikabrott genom eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen