15 januari 19:34, Trafikolycka, Vetlanda

Lastbil och personbil i kollision på riksväg 31.

18.10 Larm om en trafikolycka på riskväg 31, strax söder om Vetlanda. En lastbil och en personbil ska ha kolliderat på platsen.

18.53 Polis på plats. Föraren till personbilen ska ha avvikit från platsen till fots strax efter olyckan, men kommit tillbaka i samband med att polis anlände till olycksplatsen.

19.30 Efter förhör med både lastbilsföraren och bilföraren framkom att lastbilsföraren mött personbilen på vägen, och sett hur personbilen kommit körande på fel sida av vägen. Lastbilsföraren hade väjt för att undvika en frontalkrock och personbilen hade kört in i sidan på lastbilen och därefter hamnat i diket. Föraren av personbilen, en kvinna i 25-årsåldern, saknade körkort och är nu misstänkt för olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. Inga personskador uppstod i samband med olyckan. Personbilen står i diket, men ej trafikfarligt/trafikhindrande, i väntan på bärgning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen