17 januari 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.32 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

00.34 vid en rutinkontroll av en bilist på Skattegården i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 25-årrsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom innehav.

00.59 vid en rutinkontroll av en bilist i Mjölby uppstod misstanke om olovlig körning eftersom bilföraren inte hade rätt körkortsbehörighet för kombinationen bil och släp.

01.13 vid en rutinkontroll av en bilist på Nygårdsinfarten i Linköping uppstod misstanke om olovlig körning på en bilförare, man i 20-årsåldern som inte hade körkort.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen