Uppdaterad 18 januari 07:13

18 januari 06:31, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 47 ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits misstänkt för brott. Fem personer har omhändertagits för berusning eller provtagning. En motorcykelförare avled i en trafikolycka, se nedan.

01:21 Vid en trafikkontroll på E4 Jönköping kontrollerades en förare som blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol. Föraren, en man i 50-årsåldern, fick följa med till polisstationen för provtagning. Provtagningen visade att han hade en promillehalt på 0.22. Han misstänks för rattfyller och släpptes efter förhör.

01:40 Försök till grov misshandel utanför en krog på Storgatsbacken, Värnamo. En kvinna i 20-årsåldern blev utsatt för en misshandel där en okänd man knuffade henne så hon föll till marken. I samband med misshandeln ska ett tillhygge varit synligt. Gärningspersonen sprang från platsen i riktning mot resecentrum. Polisen har sökt efter gärningspersonen utan resultat. En anmälan om försök till grov misshandel är upprättad. Kvinnan skadades inte allvarligt.

01:14 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till en Järnvägsgatan i Smålandsstenar med anledning av en trafikolycka. En motorcykel hade krockat med en personbil i en korsning. Föraren av motorcykeln skadades allvarligt och konstaterades avliden på sjukhus. Anhöriga har underrättats. Föraren av personbilen skadade sig utan allvarliga fysiska skador. Föraren av motorcykeln har setts köra fort precis innan olyckan. En utredning är påbörjad och båda fordonen är tagna i beslag för teknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen