18 januari 07:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 65 ärenden som rör Östergörtlands län. Ingen person har gripits misstänkt för brott och inga brott av allvarlig karaktär har kommit till polisens kännedom. 15 personer har omhändertagits för berusning eller provtagning.

00:17 Skattegården Linköping. En manlig personbilsförare i 30-årsåldern kontrollerdes. Han visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri.

02:52 Larm om stöld av moped i Vreta Kloster. En anmälare såg en kille och en tjej bryta på en moped vid Vreta Kloster kyrka. När anmälaren konfronterade dem blev de våldsamma och kastade saker mot anmälaren. Inga skador uppstod. Killen och tjejen körde sedan därifrån på mopeden. Polisen åkte till platsen. Mopeden anträffades en bit från platsen och togs i beslag. Killen och tjejen anträffades inte. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

04:47 En man i 25-årsåldern blev oprovocerat hotad med kniv på Östra promenaden i Norrköping av en okänd man. Mannen som hotades sprang från platsen och ringde polisen. Polisen har sökt efter gärningspersonen men utan resultat. En anmälan om olaga hot är upprättad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen