Uppdaterad 19 januari 17:24

18 januari 16:40, Mord/dråp, försök, Stockholm

En person är påträffad med skottskador i en bil vid Kungens Kurva. I samband med detta har en bil setts lämna platsen i hög fart.

Flera vittnen ringer SOS och berättar att person/personer i en bil har skjutit mot en annan bil vid Kungerns Kurva och sedan lämnat i hög fart.

Flera patruller är på brottsplatsen och i området för att prata med vittnen/inringare för att få klarhet i händelsen.

Den skadade personen är förd till sjukhus med allvarliga skador. Ytterligare en person som befann sig i bilen är förd till sjukhus med oklara skador.

Förundersökning är inledd om försök till mord. 

Uppdatering klockan 18:35

Brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Ett fordon som kan sättas i samband med händelsen är påträffat i området och kommer att tas i beslag för teknisk undersökning.

Ingen är gripen.

I nuläget kan inga fler uppgifter lämnas då det kan försvåra det pågående utredningsarbetet.

Uppdatering klockan 21:45

Mannen i 25-30 årsåldern som fördes till sjukhus med allvarliga skador har avlidit och hans anhöriga är underrättade. En kvinna i samma ålder som också skadades i samband med skottlossningen vårdas på sjukhus.

Utredningen fortsätter med full kraft bl.a. med teknisk undersökning, sammanställning av de uppgifter som framkommit och även inre spaning.

Brottsrubriceringen är nu ändrad till mord och försök till mord. 

Uppdatering 19 januari klockan 12:05

Utredningsarbetet fortgår med utvärdering och bearbetning av det material som kommit in genom förhör, filminhämtning, teknisk undersökning  mm.

Läget för kvinnan som skadades i samband med skottlossningen är stabilt.

En man greps under lördagskvällen och är efter förhör anhållen skäligen misstänkt för delaktighet i händelsen. 

Polispatruller är under söndagen i området för att skapa trygghet och för att prata med eventuella vittnen eller personer som kan ha uppgifter att lämna.

Uppdatering/rättelse 19 januari klockan 17:20

Den gripne mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för ett mord och två mordförsök. Mordförsöken gäller den skadade kvinnan och ytterligare en person som fanns i den beskjutna bilen men som undkom oskadad.

Utredningen fortsätter och inga ytterliga personer är frihetsberövade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen