18 januari 16:45, Rån väpnat, Köping

Rånförsök mot livsmedelsbutik i Köping

En ensam gärningsman gick fram till kassan på Coop Nära på Östanåsgatan i centrala Köping vid 16:45 på lördagskvällen. Gärningsmannen visade ett pistolliknande föremål mot en butiksanställd och krävde att få pengar. Butiken är dock utrustad med ett slutet system för kontanter så gärningsmannen fick inga pengar. Gärningsmannen krävde då att få cigaretter vilket den anställde vägrade ge gärningsmannen. Gärningsmannen valde då att avbryta sitt rån och lämnade butiken till fots.

Polisinsatsen, som utgjorts av ett flertal polispatruller samt hundpatrull, är nu avslutad. Spaning efter gärningsmannen är i nuläget resultatlösa och det finns ingen misstänkt i ärendet. En anmälan med brottsrubriceringen försök till grovt rån är upprättad. 

Gärningsmannen beskrivs som 165-170 cm lång och mycket smal. Han hade svart vindjacka med luva och en blå halsduk över munnen.

Personer som gjort iakttagelser ombeds ringa polisen på 11414.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen