19 januari 06:41, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 17.15 Mölndal, mordbrand/en avliden
Räddningstjänst och polis kallas till en lägenhetsbrand på Mattias väg i Lindome. Räddningstjänsten genomför rökdykning och en person anträffas. Personen avförs till sjukhus där man senare konstaterar att personen är avliden. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Då man för tillfället inte kan avgöra hur branden startat så inleds förundersökning med rubricering mordbrand. Anhöriga har underrättats.

Kl 20.29 Lerum, bråk/misshandel
Polis och ambulans kallas till järnvägsstation i Lerum med anledning av ett större bråk. Uppgifterna från platsen talar om tillhyggen av olika slag och att 20-30 personer ska vara involverade. Polis inleder en insats på platsen. Tågtrafiken påverkas i samband med insatsen. Några personer anträffas med skador, dock lindriga. Förundersökning med rubricering misshandel inled, ingen gripen. Ett flertal personer har dock identifierats.  

Kl 21.25 Göteborg, försök till inbrottsstöld
Polis larms till en pågående inbrottsstöld i en container vid Skogsvägen. Fyra maskerade personer har enligt vittnen varit på plats. Enligt vittnesuppgifter så innehåller containern bl a verktyg. Polis får på väg fram uppgifter om att de fyra misstänkta ska ha lämnat brottsplatsen och sprungit ut i skogen. Platsen är övervakad av kamera. Flera patruller kommer till platsen och man söker i närområdet. Det innebär även att tågtrafiken stoppas tillfälligt. Polisen konstaterar att de misstänkta inte lyckats ta sig in i containern. I samband med insatsen grips tre misstänkta gärningsmän, samtliga män och utländska medborgare.

Kl 01.18 Göteborg, grov misshandel
Polis kallas till Frölunda torg med anledning av bråk på platsen. På plats anträffas en yngre man (under 20 år) med knivskador i ansiktet och i en axel. På plats finns även en flickvän till den skadade som uppger att det varit bråk med okända maskerade yngre män ca 20 minuter före det polisen anländer vid hållplatsen Frölunda torg. Bråket ska ha startat på spårvagnen. Flickvännen ska även hon blivit attackerad en hon är inte skadad. Polis kör den skadade till sjukhus, oklart skadeläge. Förundersökning med rubricering grov misshandel inledd, ingen gripen.

Kl 03.33 Göteborg, personrån/grovt rån
Polis kallas till Järntorget med anledning av att vitten hittat en person med troliga knivskador. Skadorna är placerade i nedre delen av bålen och på ett ben. När polisen kommer till plats framkommer det att det att händelsen är ett rån. Fyra gärningsmän ska ha rånat en person och hotat med kniv. Den skadade är en man i 20-årsåldern. Polisen söker efter gärningsmännen och en av de troliga gärningsmännen påträffas, han har då blod på händerna. Han grips. Brottsplatsen spärras av. Skadeläget är för närvarande inte känt då det gäller offret, det ska dock inte vara livshotande. Han har förts till Sahlgrenska sjukhuset. De övriga tre gärningsmännen har ännu inte gripits.

Kl 04.00 Ale, Inbrottsstöld i bensinstation
Ett inbrottslarm löser ut till en bensinstation vid Alevägen. Ägaren larmas polis. Han och väktare åker även till platsen och konstaterar att någon kört genom väggen till butiken med någon typ av fordon, fordonet finns dock inte på plats. Vad som kan ha tillgripits är dock oklart. Polis på plats upprättar anmälan om grov stöld. Ingen gripen och fordonet som använts har ännu inte hittats.  
 


   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen