19 januari 08:31, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Åtta personer har omhändertagits för fylleri, fem i Umeå och tre i Skellefteå. Flera av dem har överlämnats till sjukvård. En av de omhändertagna - en man i Skellefteå - misstänks också för hot mot tjänsteman efter att han ska ha hotat en ordningsvakt på en restaurang.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:06 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Kontaktvägen, Västerslätt. Föraren får en ordningsbot (böter) för att han använder en otillåten ljuskombination på bilen, det vill säga halvljus och dimljus samtidigt.

00:12 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Kabelvägen, Västerslätt. Föraren får en ordningsbot för onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse.

01:02 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil vid Järnvägstorget i centrala Umeå. Föraren får en ordningsbot (böter) för felaktig belysning fram.

01:36 Drograttfylleri, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en taxi i Umeå. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, personen medtas för provtagning. En anmälan om drograttfylleri upprättas och chaufförens taxilegitimation samt körkort omhändertas. Även bilnycklarna tas i beslag enligt Polislagen 24§ för att förhindra fortsatt färd.

Chauffören får också en ordningsbot då denne inte har fyllt i tidboken - vilket taxichaufförer är skyldiga att göra.

01:36 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Berghem. Föraren får en ordningsbot då han har kört i en bussfil.

01:55 Ofredande, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Järnvägsallén i Umeå. Föraren får en ordningsbot för onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse. En anmälan om ofredande upprättas också då en person i bilen ska ha sprutat någon form av parfym på förbipasserande.

03:06 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E4 i centrala Skellefteå. Föraren får en ordningsbot för felaktig och felplacerad registreringsskylt framtill.

03:27 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Järnvägsallén i centrala Umeå. Föraren får en ordningsbot för att ha pratat i mobiltelefon under färd.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen