19 januari 09:09, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning för en helgnatt. Fem personer har omhändertagits för fylleri, två av dem misstänks för ringa narkotikabrott (se notis nedan). Ytterligare två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:51 Narkotikabrott, Piteå
Polisen beordras till Byxtorget i Piteå med anledning av ett bråk. Polisen omhändertar två män från platsen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Männen misstänks också för ringa narkotikabrott eget bruk och den ena även för brott mot knivlagen.

01:48 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Luleå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. En anmälan om drograttfylleri samt ringa narkotikabrott upprättas. Mannen misstänks också för olovlig körning då han saknar behörighet att köra samt missbruk av urkund då han missbrukat en annan persons körkort.

01:58 Rattfylleri, Piteå
Polisen larmas om en trafikolycka i Annelund, Piteå. Två bilar har kolliderat i en korsning. En förare förs till sjukvård med ambulans. Samme förare, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet. En anmälan om grovt rattfylleri upprättas. Mannen misstänks också för olovlig körning då han saknar behörighet att köra. Mannen är i 30-årsåldern.

02:26 Missbruk av urkund, Kiruna
Polisen beordras till en restaurang i Kiruna där en pojke under 18 år har använt en annan persons identitetshandling. En anmälan om missbruk av urkund upprättas och pojkens vårdnadshavare kontaktas.

02:46 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en restaurang i Kiruna med anledning av ett bråk. En man i 40-årsåldern misstänks ha misshandlat en man i 20-årsåldern. Det finns inget vårdbehov. Förhör hålls och en anmälan om misshandel upprättas, den utsatte mannen skjutsas hem.

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat i länet under natten, ingen person kom till skada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen