19 januari 09:49, Inbrott, Jämtlands län

Två villainbrott i Östersund senaste dagarna. Så kan du skydda dig mot inbrott.

Senaste dagarna har två villainbrott i Östersund med omnejd anmälts till polisen. Ett i Karlslund och ett i Böle strax utanför Östersund. Okända gärningspersoner har tagit sig in i husen och därefter tillgripit smycken.

Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan inbrotten då det är tydligt att gärningspersonernas mål har varit att tillgripa lättillgängligt gods så som smycken.

Polisen vill uppmana husägare i området vara uppmärksamma på okända personer och fordon. Ser man exempelvis någon okänd person som rör sig i närheten av tomtgränsen, på baksidan av huset eller liknande ska man agera direkt. Vid pågående brott ring polisen på telefonnummer 112. 

Notera gärna registreringsnummer och signalement. Ta fram mobiltelefonen och fotografera om det är möjligt.

Polisen vill även uppmana till grannsamverkan. Meddela grannarna om du är bortrest, be dem ta hand om din post och att parkera bilen på din gård.

Du kan även sätta timer på lampor och försvåra för tjuven genom att bland annat förstärka lås och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

Ett annat tips är att inventera och fotografera dina smycken då det underlättar polisens arbete om du skulle bli utsatt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.