02 januari 06:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

God morgon.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 30-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Två personer har gripits, varav en senare har anhållits av åklagare (se händelser nedan).

22.21 Brand, Linköping
SOS skickade ut larm om en brand i ett behandlingshem utanför Vikingstad, Linköping. Inga personskador men risken för spridning var stor och byggnaden rökskadades. Eftersom det fanns tydliga tecken på att branden kunde vara anlagd tillkallades polis. På plats kunde en pojke i tonåren gripas, misstänkt för mordbrand. Han anhölls av åklagare senare under natten, på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

22.45 Trafikolycka, Mjölby
Polis larmades till riksväg 50 i höjd med Skänninge efter att en inringare sett hur en bil kört in i mitträcket och sedan kört vidare med punktering och trasiga framlyktor. En dryg kilometer efter den initiala olycksplatsen påträffades bilen och en förare. Föraren, en man i 25-årsåldern, uppträdde nervöst när polis kom till platsen. Bilen visade sig vara stulen och inne i bilen påträffades misstänkt stöldgods. Mannen greps misstänkt för häleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen