02 januari 15:01, Stöld/inbrott, Kungsbacka

Flera stölder under natten, fyra män gripna som misstänkta.

Under  har åtta stölder genom inbrott/försök till stöld anmälts från Slätters väg/Hult-Jonskärrsvägen, Frillesås, i bostadshus, fordon och ekonomibyggnader. Strax efter midnatt skickas polis till en anmälare som uppger att han haft inbrott i sitt garage, och nu hittat sina tillgripna tillhörigheter plus ytterligare gods i ett dike. Polis skickas till platsen, men ingen misstänkt gärningsman anträffas då. Lite senare inkommer ett nytt samtal från Hult-Jonskärrsvägen, där inringaren uppger att någon banka på dörr och fönster, samt lyst med en lampa. När boende i huset tänder upp försvinner personen från platsen. Polispatruller samt hundpatrull skickas till platsen, och när man söker i området anträffas en man i terrängen. Mannen grips som misstänkt, och förs till polisstationen. Senare under morgonen ska polis spärra av platsen, och polispatrull får då kännedom om att ytterligare inbrott begåtts i området. Uppgifter finns också om personer som i anslutning till brottsplatserna setts i terrängen, och polispatrull får signalement på dessa. Polis spårar från brottsplatsen ut i terrängen, och anträffar då ytterligare en man som grips. De två gripna männen kan kopplas till varandra, och även till tidigare brottslighet i Hallands län. Polisenheter söker vidare i området, och anträffar då en litauiskregistrerad bil som misstänks kunna kopplas till männen. Bilen tas i beslag för teknisk undersökning, och fortsatt utredning. I samband med detta sök i området anträffas ytterligare en man i området, som även han grips.

Samtal kommer under dagen till Polisens ledningscentral, där en man ses gå på E6 Kolla. polis skickas, och patrullen anträffar mannen, som även han misstänks ha samband med övriga konstellationen och för delaktighet i inbrotten. Han grips av polis som misstänkt.

Misstänkt stölkdgods  har anträffats i terrängen. Delar av det har återlämnats till ägare, och övrigt är taget i beslag avb polis för fortsatt utredning.

Brottsplatserna kommer att spårsäkras, och gods i terräng som misstänks kunna kopplas till de misstänkta, handskar samt ölburkar, är taget i beslag.

Samtliga fyra gripna män är litauiska medborgare.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen