21 januari 06:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Södermanlands län har hanterat ett 30-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. De flesta är rutinärenden som kontroller av personer och fordon, som inte har resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits, se händelse nedan.

03.19 Stöld/inbrott, Nyköping
Väktare kontaktade polisen efter att ha åkt på ett larm på en vårdcentral vid lasarettet. När de kom dit hittade de en trasig ruta och en misstänkt person som befann sig i anslutning till platsen. Inne i vårdcentralen var det mycket rörigt, dels en omfattande skadegörelse där lampor dragits ner och element ryckts bort med vattenläcka som följd. Man kunde också konstatera att någon samlat ihop datorer och andra tekniska prylar och lagt fram på en kärra. Den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern och som var kraftigt påverkad, berättade att han varit inne i vårdcentralen och greps på plats misstänkt för stöld genom inbrott samt grov skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen