Uppdaterad 21 januari 21:55

21 januari 19:58, Försvunnen person, Eskilstuna

Försvunnen man i skogen väster om Tumbo - Kvicksund. Anträffad 21.50

18.20 polisen fick samtal om att en man i 60-årsåldern saknades sedan 12-tiden, när han gick ut för en promenad i trakterna väster om Tumbo - Kvicksund. Han har en sjukdomsbild som gör att han har svårt att orientera sig.

Mannen var i telefonkontakt med anhöriga vid 18-tiden och berättade att han inte hittade hem. Polisen har också varit i telefonkontakt med mannen. Han mådde då relativt bra, sa han. Han kan dock inte beskriva var han befinner sig.

Polisen söker nu i området efter mannen med sex polispatruller och två hundpatruller är på väg till området.

Polisen har pejlat mannens telefon och fått ett område där han ska befinna sig, det är nu sökområdet som polisen fokuserar på. Polisregion Öst har också begärt assistans i sökandet från Polisflyget.

19.55 polisen har fattat beslut om att inleda räddningstjänst med stöd av lagen om skydd mot olyckor, (LSO) för att hitta mannen. Beslutet innebär att en särskilt utbildad räddningsledare i beredskap kallas in för att leda den fortsatta räddningsinsatsen.

20.12 en polishelikopter lyfter från Arlanda för att biträda i sökandet. Helikoptern är utrustad både med starka strålkastare och värmekamera.

20.45 polishelikoptern är nu i sökområdet och påbörjar sökarbetet. Mannen har också hört polisens sirener och sökandet utgår nu från den polisbil mannen hörde.

21.50 mannen är nu anträffad av en polispatrull i tät skog ungefär vid Petterslund, ca 2,5 km söder om korsningen E20 - länsväg 506. Mannen är vid god hälsa och kan själv gå tillsammans med poliserna till närmaste farbara väg.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.