Uppdaterad 24 januari 15:42

22 januari 06:47, Detonation, Norrköping

Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Hageby med anledning av larm om en explosion.

06:16 Polisen fick larm om en hög smäll på en adress i Hageby.

06:22 Polis var på plats vid ett flerbostadshus på Formaregatan. Det fanns skador i trapphuset som tyder på att någonting har exploderat. De boende i det aktuella trapphuset har evakuerats.

07:00 De personer som har evakuerats har kontrollerats av ambulanspersonal på plats. Ingen har skadats allvarligt och än så länge finns inga uppgifter om att någon har behövt att åka med ambulans till sjukhus.

Polis har gått igenom trapphuset och tagit sig in i alla lägenheter och övriga utrymmen för att säkerställa att ingen finns kvar i fastigheten. Trapphuset är avspärrat.

Polisens nationella bombskydd har beordrats till platsen.

Händelsen utreds som försök till mord alternativ allmänfarlig ödeläggelse.

08.14 polisens avspärrningar har justerats och de fordon som finns innanför avspärrningarna kan inte hämtas av sina ägare. Det är förbjudet att passera polisens avspärrningar.

08.20 polisen arbetar nu med att söka kontakt med boende i närområdet för att samla in vittnesuppgifter till nytta för utredningen. Arbetet sker genom så kallad dörrknackning och polisen ber vänligen alla boende i närområdet som har uppgifter att lämna att ta kontakt med poliser på plats.

08.25 polisen har fått information om att S:t Johannes kyrka, Hagebygatan 77 hålls öppen för de personer som behöver stöd.

08.58 polisens presstalesperson Åsa Willsund är på väg till Hageby för att vara tillgänglig för intervjuer med media. Exakt tid och plats anges senare.

09.45 polisens presstalesperson Åsa Willsund finns nu tillgänglig för intervjuer på Formaregatan.

09.48 chefen för Norrköpings lokalpolisområde, polisintendent Peter Wahlberg finns inom kort tillgänglig för intervjuer på Formaregatan.

13.15 polisen har för närvarande inga plander på att arrangera någon pressträff, eftersom det efter förmiddagens intervjuer inte finns någon ytterligare information att lämna. Ytterligare önskemål om intervjuer kan lämnas via pressnumret.

15.10 de yttre avspärrningarna togs bort kl. 11.

2020-01-23  kl 10.41 Avspärrningarna minskas
Under onsdagskvällen släpptes avspärrningarna i trapphuset. På torsdagsmorgonen kunde avspärrningarna minskas ytterligare och i nuläget är endast en lägenhet avspärrad. De kriminaltekniska undersökningarna på platsen pågår fortfarande, men går nu in i slutfasen.

2020-01-23  kl 11. 58 En man anhållen
Utredningen av den sprängning som inträffade i Hageby i Norrköping igår morse,  22 januari, leds nu av åklagare och utreds som allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till mord. En man i 25-årsåldern är sedan igår onsdag anhållen i ärendet.

2020-01-24  kl 11. 58 Tidigare anhållen person misstänkt för sprängning i Norrköping släppt
Åklagaren har släppt den man som i går anhölls på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse i Hageby i Norrköping. Mannen är fortfarande misstänkt, men det finns inte skäl att ha honom frihetsberövad.
 
Texten kommer att uppdateras löpande när nya uppgifter finns att lämna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.