23 januari 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har haft en natt med relativt få ärenden, men som har krävt mycket arbete. Ett 40-tal ärenden har hanterats mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notis nedan.

23.44 Polisen fick samtal om att en taxichaufför skulle ha blivit rånad. Inringaren och chauffören befann sig i Årby, Eskilstuna. Chauffören, en man i 55-årsåldern, hade en sårskada i nacken och fördes till sjukhus med ambulans. Han visade sig inte vara allvarligt skadad. Chauffören ska ha blivit rånad på en mindre summa kontanter av flera personer som åkt med i bilen. Ingen har ännu gripits.

01.56 En hundpatrull meddelade ledningscentralen att en undangömd bil hade anträffats på en väg nära Kjulaås, länsväg 899. Efter lite spårning hittades en man som luktade diesel. Fler poliser larmades till platsen. Efter ett tag hittades ytterligare en misstänkt man som luktade diesel. Efter ytterligare sök i området så hittade polisen också flera dunkar med drivmedel och två fordon som hade uppbrutet tanklock. Männen är i 30- och 35-årsåldern. De är misstänka för stöld.

03.34 Polisen fick larm om att någon precis hade försökt göra inbrott i en BMW som stod parkerad i området Tingstuhöjden i Strängnäs. Tjuven hade sprungit mot Tingstugugatan. Polisen skickade flera patruller till området och sökte med hund, men någon misstänkt kunde inte hittas. Den misstänkte hade lossat instrumentpanelen på bilen, men fick inte med sig godset. Under onsdagsmorgonen upptäcktes tre stölder eller försök till stölder från BMW-bilar i Trosa kommun.

05.23 Polisen fick samtal om en man som slog på skyltfönster på Kungsgatan i Eskilstuna. Polis kom till platsen, mannen var då inte kvar. Det fanns ett hål i rutan till en klockaffär. Det är oklart om någon har stulits, men polisen upprättar en anmälan om stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen