23 januari 07:51, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en lung natt i Norrbottens län. En person i Kiruna har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:25 Inbrott, Älvsbyn
Polisen får ett samtal om ett pågående inbrott i en sportbutik i Älvsbyn. Okänd gärningsperson/gärningspersoner har tagit sig in i butiken genom ett fönster, tillgripit gods och sedan lämnat platsen. Det är i nuläget något oklart hur mycket gods som har tillgripits.

Polisen har varit på plats och gjort en första brottsplatsundersökning. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat på morgonen i Norrbottens län. Vid femtiden på morgonen kontaktades polisen av en sameby angående en renpåkörning på Nikkalouktavägen i Kiruna, föraren har inte själv kontaktat polisen. En viltolycka med älg har också inträffat på Gamla Lulevägen i Boden. Ingen person skadades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen