Vi har för tillfället problem med att lista våra polisstationer på webbplatsen. Använd istället sökfunktionen för att hitta kontaktuppgifter till och information om polisstationer.

Uppdaterad 24 januari 05:57

23 januari 22:41, Brand, Gävle

Fordonsbränder i stadsdelen Sätra i Gävle

Vid 22.40-tiden inkom larm om brand i fordon på Vinbärsvägen i stadsdelen Sätra i Gävle. En husvagn skall vara brandskadat samt sekundärskador på ytterligare en husvagn och två släpvagnar

Vittnesuppgifter kunde leda polisen till en misstänkt gärningsperson som kunde gripas inte långt ifrån brandplatsen.

Polisen kommer i förlängning även utreda om den gripne gärningspersonen kan sättas i samband med de tidigare bränderna som drabbat stadsdelen.

Insatsen fortgår med bl.a. utredningsåtgärder på brandplatsen och fortsatt hög polisiär närvaro i området för att förebygga ytterligare bränder.

UPPDATERING KL 00:01 :

Kl 00.18 inkom larm om ytterligare brand i fordon på Gavlehovsvägen i Sätra följt av ytterligare brand i fordon kl. 00.48 på Glimmervägen.

Polisinsatsen fortgår och inriktningen just nu är att förhindra ytterligare bränder samt gripa gärningspersoner. 

UPPDATERING/SAMMANFATTNING KL 05.50

Polisen i Gävleborg har under natten hanterat totalt fyra olika bränder. Tre av dessa har varit i stadsdelen Sätra i Gävle och en i Sandviken.

Vad gäller bränderna i Sätra har det brunnit på totalt tre olika brandplatser. En husvagn och två personbilar skall vara utbrunna och ytterligare en husvagn och två släp har fått sekundärskador.

En person greps under natten misstänkt för branden som uppstod på Vinbärgatan. Personen frigavs av åklagare efter förhör.

På morgonen grep ytterligare tre personer i stadsdelen Sätra i Gävle misstänkta för framkallande av fara för annan efter att ha släpat ut diverse bråte på en vältrafikerad gata.

Den fjärde branden som hanterats inkom kl. 02.30 på Blodriskegränd i Sandviken. Där skall två fordon brunnit. Polisen spårade med hund på platsen men polisen har i nuläget ingen misstänkt för brottet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen