24 januari 06:04, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Thomas Fuxborg.

00.06 Rån, Frölunda torg. En anmälare uppger att han en stund innan blivit rånad på Frölunda torg, i anslutning till att han skulle ta ut pengar vid en bankomat. En ensam gärningsman ska genom att ha hotat med kniv, och rispat i anmälarens jacka, tvingat till sig anmälarens bankkort samt kod. Anmälaren tar sig därefter från platsen, och polis larmas. En anmälan om rån upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

02.55 Rattfylleri, Gråbovägen, Alingsås. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

03.08 Försök till rån, Järntorget. Polis skickas till platsen, där en man blivit hotad med ett vapenliknande föremål av en ensam gärningsman. Gärningsmannen ska därigenom ha försökt att tvinga till sig pengar. Gärningsmannen ska dock inte ha fått med sig något, och lämnar platsen till fots. Polis anträffar en man som stämmer överens med signalement på gärningsmannen, vilket sedan bekräftas av mannen han försökt att råna. Den utpekade grips, och en vapenantrapp  anträffas i närheten.

03.41 Trafikbrott, Biskopsgården. Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll där föraren, en man, inte stannar på polisens stoppsignal. Ett kortare förföljande inleds, med stopp på Godvädersgatan. Föraren visar tecken på narkotikapåverkan, och tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. I samband med att polis säkrar föraren, får en passagerare i bilen in en växel, vilket gör att en polisbil blir påkörd. Passageraren grips.

04.00 Försök till stöld samt olaga hot, Brämhult. En anmälare kommer på två gärningsmän som håller på att bryta sig in i en parkerad bil. I anslutning till det visar gärningsmännen upp ett pistolliknande föremål mot anmälaren, och de springer därefter från platsen. Polispatruller skickas, som söker in området med radiobil och hund. Någon misstänkt gärningsman anträffas dock inte. En GPS uppges ha tillgripits från bilen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen