Uppdaterad 24 januari 10:09

24 januari 07:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.20 samtal till polisen om misshandel på Östermalm i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 45-årsåldern som hade en sårskada i handen och en utredning om grov misshandel påbörjades. En man i 25-årsåldern kunde gripas på en annan plats och han fördes till polisstationen för förhör, misstänkt för grov misshandel. Polisen fick också misstankar om att en kvinna i 50-årsåldern kunde vara delaktig i brottet och även hon anträffades och greps. I skrivande stund finns inget beslut om anhållande. Den drabbade fick skjuts av polisen till sjukhus för vård.

Uppdatering 10.05: De båda misstänkta personerna blev anhållna av åklagare under morgonen. Senare har åklagaren hävt anhållningsbeslutet av kvinnan varvid hon har frigivits men är fortfarande misstänkt. Mannen i 25-årsåldern är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

00.25 vid en rutinkontroll av en bilist på Folkungavägen i Nyköping uppstod misstanke om rattfylleri och en man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen