Uppdaterad 24 januari 07:14

24 januari 07:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning.

00.14 polisen fick samtal om att någon skulle ha blivit skjuten på Fogdegatan i Linköping. Polisen åkte till området för att ta reda på vad som hänt och en man i 25-årsåldern anträffades med skador i ett ben som han uppgav hade uppkommit genom beskjutning. Han fördes till sjukhus med ambulans, sannolikt med lättare skador.

Polisen har påbörjat en utredning om synnerligen grov misshandel. Förhör har hållits och spaningar har genomförts men det finns ingen misstänkt. Polisen har gjort undersökningar med hund och kriminaltekniker kommer att underöka brottsplatsen.

01.41 polisen kallades till Repslagaregatan i Norrköping med anledning av ett inbrott i kontorslokaler. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt, samt till närområdet för att spana efter misstänkta. Någon har gjort inbrott i kontorslokalerna men det är oklart vad som stulit. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även gjort en brottsplatsundersökning och säkrat spår. Någon misstänkt person anträffades inte.

05.04 polisen kallades till Burensköldsvägen i Mjölby med anledning av inbrottslarm. Det visade sig att någon krossat en glasruta till ett kontor och stulit en dator. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott utan misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.