Uppdaterad 24 januari 19:06

24 januari 16:34, Trafikolycka, vilt, Norrbottens län

Viltolyckor i Norrbottens län under eftermiddagen.

Flera viltolyckor/renpåkörningar har inträffat i Norrbottens län under eftermiddagen.

Klockan 15:22, olycka mellan lastbil och ren på länsväg 744, Marieberg i Kalix kommun. Inga personskador har uppstått. Renen är död och flyttas till diket. Berörd sameby kontaktas.

Klockan 15:25, olycka mellan personbil och rådjur på riksväg 99 i Jarhois, Pajala kommun. Inga personskador har uppstått. Rådjuret ligger skadat på vägen, eftersöksjägare skickas till platsen.

Klockan 16:18 kontaktas polisen angående en död ren som ligger på E10 vid Stenbron, Gällivare. Då ingen person har hört av sig om olyckan kan det röra sig om en.

Uppdatering 19:06:

Klockan 17:04, olycka med personbil och ren i Kalix-Nyborg. Ingen person har skadats. Renen skadas. Berörd sameby kontaktas.

Klockan  18:06, olycka mellan personbil och ren på E45, norr om Kåbdalis, Jokkmokk. Inga personskador. Det är oklart om renen skadades, berörd sameby kontaktas.

Så minskar du risken för viltolyckor:

Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt.
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen