25 januari 08:23, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Södermanlands län har hanterat ett 80-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits och åtta har omhändertagits för fylleri enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00.14 Stöld/inbrott, Eskilstuna
En inringare kom hem till sin lägenhet på Östra Storgatan i Eskilstuna och möttes av en tillrörd bostad. En eller flera okända gärningspersoner hade brutit upp dörren och bland annat stulit en tv samt högtalare. Polis har varit på platsen och tagit upp en anmälan om grov stöld genom inbrott i bostad.

01.46 Olaga hot, Gnesta
Polisen fick samtal om en man som sprang runt utomhus i centrala Gnesta och hotade folk med ett knivliknande föremål. Mannen ska också ha skurit sig själv med omfattande blodvite som följd. Polis åkte till platsen och kunde till slut lokalisera mannen, i en bostad. Han greps, misstänkt för grovt olaga hot samt grovt brott mot knivlagen, och en husrannsakan genomfördes i bostaden. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Den gripne mannen hade skärsår som han tillfogat sig själv, men ska inte vara allvarligt skadad.

02.30 Rattfylleri, Nyköping
En polispatrull åkte in i en trafikolycka vid lasarettet i Nyköping där en bil krockat med ett betongfundament. Man kunde också se en kraftigt berusad man försöka lämna platsen. Mannen, född 1975, togs med till station för provtagning och är misstänkt för grovt rattfylleri. Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen