25 januari 08:25, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 100-tal ärenden sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits, 14 personer har omhändertagits för fylleri enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

23.31 Vapenlagen, Ödeshög
Polisen fick samtal om att en man som befann sig på en restaurang i centrala Ödeshög hade vapen på sig. Polis ryckte ut och lokaliserade mannen, han hade både ett skjutvapen, ammunition samt kniv på sig. Mannen, som är i 70-årsåldern, var påverkad och omhändertogs under lugna former för fylleri enligt Lob. Vapnen togs i beslag. Han är misstänkt för brott mot vapenlagen samt grovt brott mot knivlagen.

00.48 Stöld/inbrott, Linköping
Polis larmades till en skola i Lambohov, Linköping, med anledning av ett misstänkt inbrott. På plats konstaterades flera krossade rutor. En hundpatrull var snabbt på plats och polishunden Alfa började ivrigt spåra tillsammans med sin förare. Hunden spårade från skolan, över en fotbollsplan, in i en närliggande skogsdunge och sedan vidare in på gator i ett närliggande bostadsområde - rakt fram till tre misstänkta personer som hade misstänkt stöldgods på sig. Sammanlagt spårade Alfa närmare en kilometer fram till de misstänkta. Samtliga tre misstänkta är pojkar under 18 år och överlämnades till sina vårdnadshavare. De är misstänkta för att i samförstånd ha brutit sig in i skolan och tillgripit gods. De hade bland annat stulit en verktygslåda och en sportbag.

04.22 Brand, Motala
Räddningstjänst och polis larmades till ett flerfamiljshus på Ekön, Motala, efter larm om en rökfylld källare. Räddningstjänst kunde snabbt lokalisera branden nere i källaren och släcka den, ingen person behövde lämna sin lägenhet. Branden misstänks vara anlagd och en förundersökning om mordbrand har inletts, brandplatsen i källaren har spärrats av och kommer att genomgå teknisk undersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen