25 januari 08:27, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 100-tal ärenden sedan klockan 22 i går kväll. Tre personer har gripits och nio har omhändertagits för fylleri enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

22.21 Hot mot tjänsteman, Nässjö
Polis larmades till ett bostadsbråk i Nässjö. En man i 55-årsåldern hade lämnat adressen med ett knivliknande föremål efter bråk med sin sambo. Polis åkte till centrala Nässjö och började leta efter mannen. Han påträffades utomhus i centrum, men blev snabbt hotfull mot de ingripande poliserna och svingade vilt med ett vasst tillhygge. Tillhygget slogs ur mannens händer med ett batongslag, han sprayades med oc-spray och bojades  innan läget lugnade ner sig. Mannen greps misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och anhölls senare under natten av åklagare på sannolika skäl.

01.35 Misshandel, Jönköping
Polis larmades till en bostad i Dalvik, Jönköping, efter samtal om ett misstänkt bråk. När polis kom dit fanns tre män i bostaden, ingen av dem ville prata med polisen men två av dem kunde senare under natten gripas misstänkta för misshandel. Vid 8-tiden på lördagsmorgonen var en av männen anhållen av åklagare, den andre fortsatt gripen. De misstänkta är båda män i 30-årsåldern. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att någon ambulans behövt kallas till platsen. Ärendet leds framöver av åklagare.

02.43 Rattfylleri, Jönköping
I samband med en trafikkontroll vid Asecs, Jönköping, kontrollerades en bilförare som blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Han togs med till station för ytterligare provtagning och visade sig där ha 1,4 promille alkohol i blodet efter säkerhetsavdrag. Han är därmed misstänkt för grovt rattfylleri. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen