25 januari 13:10, Stöld/inbrott, Motala

Dubbla inbrott i bilar i Borenshult under natten.

09.43 En bilägare i Borenshult, Motala, ringde polisen och anmälde inbrott i sin bil, en Porsche. Ratten hade tillgripits samt handskfacket var utrivet. Stölden har skett under natten, ingen åverkan på bilen så oklart hur tjuvarna tagit sig in. Polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning. En anmälan om stöld ur fordon har upprättats.

10.53 En andra bilägare i Borenshult, Motala, ringde polisen och anmälde inbrott i sin BMW. Ratt och navigationsutrustning saknades. Ingen ruta var krossad på bilen och ingen åverkan utvändigt. Oklart hur gärningspersonerna tagit sig in i fordonet. Polis har fattat beslut om brottsplatsundersökning samt varit på plats och genomfört dörrknackning i området för att ta reda på om någon har sett eller hört något under natten. En anmälan om stöld ur fordon har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.