Uppdaterad 26 januari 09:00

26 januari 01:32, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

23:10 Hemavans Högfjällshotell
Narkotikabrott eget bruk

Vid 23:10 kontrolleras en man i 20-årsåldern, i samband med kontrollen uppstår misstanke om att mannen är narkotikapåverkad. Mannen får lämna prov och förhör hålls innan mannen släpps fri.

Uppdaterad 08:28 (av Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör)

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

03:05 Olaga hot, Norsjö
En patrull beordrades till ett boende i Norsjö med anledning av att en person hotat en person samt misshandlat en annan. Patrullen höll förhör och grep en misstänkt. En anmälan gällande olaga hot och misshandel upprättas.

03:53 Misshandel, Storuman
En patrull beordrades till en adress i Hemavan med anledning av en misshandel. En man hade slagit en annan man, båda är i 20-25-årsåldern. Patrullen höll förhör och upprättade en anmälan gällande ofredande och misshandel.

04:27 Motorfordon, stöld, Storuman
I Hemavan hörde två personer hur någon startade deras skoter, som stod parkerad utanför sovrumsväggen, och körde iväg med den. Då de hade ytterligare en skoter kunde en av dem följa skoterspåret i den nya snön och den stulna skotern påträffades. Polis har varit på plats och dokumenterat och en anmälan gällande tillgrepp av motordrivet fortskaffningsmedel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen