Vi har för tillfället problem med att lista våra polisstationer på webbplatsen. Använd istället sökfunktionen för att hitta kontaktuppgifter till och information om polisstationer.

26 januari 06:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm.

01.47 Göteborg, rån
På Drottninggatan vid Domkyrkan blir en man i 30-årsåldern rånad av för honom två okända män. Männen hotar med en kniv och tillgriper en surfplatta och kontanter. Polis söker i området utan resultat, en anmälan skrivs. Inga personskador finns uppgivna.

01.58 Bollebygd, mordbrand
Ett boningshus i Kyrkbyn brinner av okänd anledning, vittne ser en bil åka från platsen. Huset är övertänt och räddningstjänst är på plats. Förundersökning gällande mordbrand och allmänfarlig vårdslöshet inleds och en avspärrning görs för teknisk undersökning. Mannen som bor i huset och sågs lämna i bil tar sig på egen hand in på polisstationen. Han har vissa brännskador och körs till sjukhus för vård. Polisens utredningsarbete fortsätter.    

03.16 Mölndal, kontroll
En person hörs nere i en källare på Havrekornsgatan och de boende misstänker inbrott. Polis kan på plats kontrollera en man i 40-årsåldern. Mannen misstänks för narkotikabrott eget bruk och tas med för provtagning. Vid visitering av mannen hittas en patron och han anmäls också för brott mot vapenlagen. Inget inbrott kan konstateras.

05.03 Trollhättan, brand
I höjd med Lextorpsskolans fritidsgård brinner en bil enligt en inringare, fyra unga män ses springa från platsen. Spaning i området utan resultat. En anmälan om skadegörelse skrivs, ingen gripen.

05.53 Göteborg, brott mot knivlagen
Av okänd anledning visar en okänd man kniv mot en man i Brunnsparken, polis kallas till platsen.  Efter spaning kan mannen som är i 20-årsåldern säkras och en anmälan skrivs. Kniven tas i beslag, inga uppgifter om personskador finns.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen