26 januari 08:04, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Södermanlands län har hanterat ett 70-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits. Tio personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

22.23 Misshandel, Nyköping
En man i 20-årsåldern kom in till akuten i Nyköping med en skottskada i ett ben. Misstänkt brottsplats ska vara på Brandkärrsvägen. En förundersökning om synnerligen grov misshandel har inletts.

22.40 Misshandel, Nyköping
En person påträffades skadad utomhus, på Mariebergsvägen i Brandkärr, och förd till sjukhus med ambulans. Målsäganden, som även här är en man i 20-årsåldern, hade skador på kroppen som hade tillfogats honom med någon form av tillhygge. Även här har polisen inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel. På grund av omständigheter och geografisk närhet mellan de två platserna utesluter inte polisen att de två händelserna hör ihop. Polisen har genomfört en teknisk undersökning på bägge platserna under natten, inga avspärrningar fanns kvar på söndagsmorgonen. Utredningsarbetet går vidare under söndagen.

06.06 Trafikolycka, Gnesta
En bilförare väjde för ett vildsvin på länsväg 224 vid Frustuna. Bilen, med fyra personer i, voltade av vägen. Inga uppenbara personskador, men de fyra personerna i bilen fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll. Bilen ligger kvar på platsen, ute på ett fält. Ingen misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen