26 januari 08:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 100-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits och 14 personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

23.02 Misshandel, Söderköping
Polis tillkallades till ett ungdomsboende i Söderköpings kommun där två personer ska ha bråkat med andra boende samt personal. När polis kom till platsen hade läget lugnat ner sig, ingen person behövde ambulans. Två pojkar i övre tonåren är misstänkta för misshandel och olaga hot.

01.09 Skadegörelse, Linköping
Polis larmades till pågående skadegörelse/klotter på ett tåg i höjd med Tornby. En inringare ska ha sett tre personer på platsen, som sedan sprang i riktning mot resecentrum när polis anlände. Efter en språngmarsch fick polis tag på en av de tre, en man i 20-årsåldern. Han greps misstänkt för skadegörelse samt ringa narkotikabrott. Gripandet hävdes under söndagsmorgonen, då det inte fanns skäl för ett anhållande. Ytterligare personer i området har kontrollerats, men ingen mer har frihetsberövats i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen