Uppdaterad 26 januari 12:25

26 januari 09:29, Motorfordon, stöld, Jönköping

Man gripen efter att ha stulit bil på Ryhovs parkering.

06.33 Polisen larmades till Ryhov med anledning av en misstänkt bilstöld från sjukhusets parkering. En man som vårdades på sjukhuset hade tagit sig ut på parkeringen och där tillgripit en bil. En målsägande kvinna hade befunnit sig i bilen när mannen med visst våld tvingat ut henne och kört iväg med bilen.

07.18 Mannen fick bensinstopp halvvägs till Nässjö och försökte då stoppa en annan bilist som larmade polis till platsen. Polis kom dit och kunde gripa mannen under odramatiska former.

08.38 Han är misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt olaga tvång samt grov olovlig körning. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern. Mannen fördes tillbaka till Ryhov för undersökning.

12.00 Den misstänkte mannen är nu anhållen av åklagare, misstänkt på sannolika skäl för grovt tillgrepp av fortsaffningsmedel. Han har fått lämna sjukhus eftersom det inte fanns några medicinska skäl för att han behövde stanna kvar, och finns nu i polisens förvar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen