Vi har för tillfället problem med att lista våra polisstationer på webbplatsen. Använd istället sökfunktionen för att hitta kontaktuppgifter till och information om polisstationer.

27 januari 11:15, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN Knivsta


Grannsamverkansutbildning (GSV)

TISDAG den 4 februari kl 18.30  är du välkommen på GSV utbildning i Tilasalen i Kommunhuset. Ingen föranmälan.       Du som vill förebygga mot bostadsinbrott innan du bliur drabbad, tveka inte att komma. Inga förpliktelser om du går på mötet men man får gärna starta upp en ny grupp eller så bor du redan i ett område med GSV och vill få mer kunskap.

ALLA är välkomna och du får även träffa den nya Kommunpolisen Jonas Jeffsell

Poliskontoret i Knivsta

Poliskontoret i Kommunhuset är öppet varje onsdag 14.00 – 17.00, där kan du bl.a. ställa frågor, anmäla brott, lämna hittegods och får en viltremsa eller skadeanmälan som är ett måste att ha i din bil om olyckan är framme.

Brott på vägar
Under senaste veckan har polisen arbetat mycket aktivt med trafikkontroller i Knivsta kommun, både i centralorten Knivsta, i Alsike och på E4an. Björkkäl-levägen var en av vägarna som stod på agendan efter flertalet tips från allmän-heten om hur det körs där. Patrullen hann inte stå där så länge denna gång med anledning av 112-ärneden på annan ort som gick före. Nya försök kommer göras på okänd tidpunkt. Totalt sett utfärdades det 16 böter för olika trafikbrott i veckan.

Ett av brotten som rapporterats i trafiken under veckan är obältade barn i baks-ätet. Att inte bälta sina är en livsfara för både barnet och för den som sitter framför. Rent lagmässigt är det föraren som ansvarar för att minderåriga är bältade och ger böter på 2 500 kr till föraren om barnet är obältat.

Något som polisen arbetar väldigt aktivt mot är narkotika. Det görs i många sammanhang och då även på vägar. Trafikkontroller är ett vasst verktyg i nar-kotikabekämpningen då kriminella personer färdas och transporterar narkotika på vägarna och inte sällan också kör bil påverkade. Att köra bil påverkad är totalt oansvarigt mot sina medmänniskor och något polisen tar på stort allvar. I veckan tog polisen tre personer som körde drogpåverkade i Knivsta kommun.

Vid rattfylleri, både gällande narkotika och alkohol, försöker man arbeta både repressivt genom att lagföra men också förebyggande. Påverkade personer i trafiken erbjuds nämligen vårdhjälp genom SMADIT (Samverkan Mot Alkohol och Droger i Trafiken).

Inbrott i bil
Inbrott i två olika bilar har skett i veckan, båda BMW-bilar. I ena bilen stals ratten. Tänk över hur och var ni parkerar bilen, var vaksamma i området och samverka med era grannar. Ring 112 om ni ser pågående brott eller vad som ser ut att vara en förberedelse till brott. Förvara heller inget i bilen synligt som tjuven kan bli intresserad av t.ex. väskor.

20:e – 26:a januari
NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN I KNIVSTA Antal
Böter Trafikbrott Flera hastighetsböter med 4 körkort omhändertagna på plats och 2 personer fick böter för mobiltelefonhanterande vid bilkörning 16
Allmänfarlig vårdslöshet - brand i en tidningshög nära fasad till skola, viss risk för spridning fanns men hann släckas. Inga skador på fasade eller mark. 1
Misshandel 1
Brottsplatsundersökningar 1
Gripna 1
Omhändertagna 3
Drog Rattfylleri 3
Tips/Telefonsamtal Om brott m.m. från medborgare 62
Kontrollerade Personer/Fordon 60


ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT Antal
Anmälan om stöld ur/i bil 2
Anmälan om ofredande 2
Anmälan om Grov olovlig körning - har man tidigare innehaft körkort som blivit återkallat eller har brottet skett vanemässigt blir brottet grovt. Fängelse finns i straffskalan. 1
Anmälan om narkotikabrott eget bruk 3
Viltolyckor - anpassa hastigheten för att minska risken 1

Anmäla brott eller tipsa polisen:
Ring 11414 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/
Pågående brott / färsk gärning: Ring 112

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen