27 januari 13:59, Övrigt, Storuman

Resultat av polisens arbete i Hemavan i samband med Student Ski 2020.

Under den gångna helgen har poliser från Södra Lappland samt Umeå och Skellefteå arbetat med ordningshållning samt utfört en narkotikainsats i Hemavan. Detta på grund av den ökade tillströmningen av folk på orten med anledning av evenemanget Student Ski.

Cirka 40 personer har rapporterats misstänkta för narkotikabrott. Beslag har gjorts av bland annat kokain, amfetamin, ecstasy, LSD och cannabis.

– Vi har uppmärksammat problematiken med droger och resultatet beror på att vi haft mycket polispersonal på plats som har gjort ett gott arbete. Det är dock skrämmande att det är så här vanligt med droger, säger Mikael Dahlberg, polisinspektör i lokalpolisområde Södra Lappland.

Viktigt att påpeka är att nedanstående ärenden inte är kopplade enbart till Student Ski utan till kroglivet i stort i Hemavan under helgen.

Resultatet av polisens arbete:

18 personer har omhändertagits för fylleri.

Cirka 40 anmälningar har upprättats gällande narkotikabrott.

Beslag har gjorts av bland annat kokain, amfetamin, ecstasy, LSD och cannabis.

En anmälan har upprättats gällande skoterstöld.

En anmälan har upprättats gällande ringa misshandel.

En anmälan har upprättats gällande rattfylleri.

En anmälan har upprättats gällande drograttfylleri.

Två krogtillsyner har utförts tillsammans med Kommunens alkoholhandläggare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen