29 januari 12:26, Rån, Göteborg

Vid Frölunda torg sker ett rån som senare rubriceras som grovt rån.

Vid förbutiken till Hemköp inne på Frölunda torg är det en man som tar sig in innanför disken och försöker stjäla tobaksvaror. I samband med detta hotar mannen personal med en skruvmejsel. När han försöker ta sig därifrån är det en förbipasserande kvinna som försöker stoppa mannen. Hon blir då nedknuffat till marken och då är den en manlig anhörig till kvinnan som försöker hjälpa henne. Den anhörige blir då huggen med skruvmejseln vid örat. Rånaren springer från platsen uppför rulltrappan och ut från torget. Vid spårvagnshållplastsen grips mannen av ordningsvakter och skruvmejseln tas i beslag. Mannen är 33 år gammal och känd av polisen sedan tidigare.
Den skadade körs till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Platsen för brottet spärras av i avvaktan på teknisk undersökning. Polisen inleder en förundersökning gällande grovt rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen