03 januari 07:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, ingen har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.06 polisen kallades till Hageby med anledning av att en person skulle ha blivit rånad på Mamregatan i Norrköping. En pojke i övre tonåren stoppades vid 22-tiden av ett par personer som hotade och tvingade av honom en jacka och ett par skor, kläder som han själv bar.

01.19 SOS-larm om brand i ladugård i Ljusfallshammar. Det ska inte ha funnits några djur i ladugården, men däremot fordon. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand eftersom man inte funnit någon naturlig brandorsak. Brandplatsen avspärrad i väntan på en kriminslteknisk undersökning som kommer att utföras när brandplatsen svalnat av.

01-32 larm om glaskrossning på Norra promenaden i Norrköping. Polisen har varit på platsen och dokumenterat och påbörjat en utredning om skadegörelse. Någon har kastat in en sten genom en glasruta som krossats.

02.00 larm från en butik på Skogsängsvägen i Skärblacka och polisen åkte dit. Det visade sig vara ett uppbrutet fönster som larmat och polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Brottsplatsen spärrades av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Oklart om någon har tillgripits.

04.40 polisen kallades till Hageby i Norrköping med anledning av misshandel. Polisen åkte till platsen och träffade på en man och en kvinna, mannen i 25-årsåldern och kvinnan i 35-årsåldern. Båda misstänks ha misshandlat den andre och de blev båda misstänkta för misshandel. De greps och fördes till polisstationen där de kommer att förhöras efter tillnyktring. De hade båda två sårskador på kroppen efter misshandeln.

06.25 larm om brand i byggnad på Vintergatan i Motala. Det visade sig vara ett misstänkt elfel i en tvättmaskin och ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen