03 januari 15:46, Rattfylleri, Linköping

Förare misstänktes vara påverkad, polisen stannade bilen genom att köra in med polisbilen i den.

13:39 Polisen tog emot uppgifter om att en bilförare uppträdde märkligt på en bensinmack på Nygårdsinfarten. Uppgiftslämnaren berättade att bilföraren hade gått ur bilen och höll på att tvätta sin bil. Enligt inringaren verkade mannen vara påverkad. I sällskap med mannen fanns också en ung kvinna och en annan man. Polis beordrades till platsen för kontroll.

Under tiden som polis var på väg till platsen satte sig mannen i bilen och körde därifrån med den unga kvinnan och mannen som passagerare.

14:05 Polispatrullen fick kontakt med bilen som inte stannade på polisens tecken.  Poliserna bestämde sig då för att få stopp på bilen genom att trycka polisbilen mot den.

14:06 Färden tog stopp vid Bergsrondellen i korsningen Bergsvägen/Industrigatan.

Ingen kom till skada vid stoppet. De tre personerna i bilen kontrollerades. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänkt vara påverkad för narkotika och togs med för provtagning. Passagerarna, en ung kvinna under 18 år och en man i 20-årsåldern, visade också tecken på att vara narkotikapåverkade och fick också följa med för provtagning.

Bilen har bärgats från platsen och tagits i beslag.

Föraren är misstänkt för drograttfylleri och passagerarna för ringa narkotikabrott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen