Uppdaterad 30 januari 08:16

30 januari 05:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Stefan Gustafsson.

22.45 Göteborg, brand
Det brinner i ett flerfamiljshus på Oxelgården, räddningstjänst till platsen. Två personer befinner sig i en lägenhet, båda körs med ambulans till sjukhuset med rökskador. En anmälan med rubrik allmänfarlig ödeläggelse.  

23.35 Göteborg, rån
Två unga män med knivar knackar på hos en kvinna i 50-årsåldern på Lotsgatan. Männen tränger sig in i lägenheten där de tilltvingar sig bland annat mobiltelefon, smycken, en bärbar dator. De tar även en stekpanna. De båda springer från platsen i riktning mot Kaptensgatan, ett vittne ser dem kasta något i en papperskorg där. Inga personskador finns uppgivna. Spaning i området, ingen gripen i nuläget. I en papperskorg kan polis hitta tillbehör till en bärbar dator som tas i beslag, en anmälan skrivs.

01.08 Skövde, rattfylleri
På Nolhagavägen stoppar polispatrull en personbil för kontroll. Föraren som är en kvinna i 20-årsåldern tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. En anmälan skrivs.

01.45 Vänersborg, trafikolycka
En cyklist och en personbil är inblandade i en olycka på Riksväg 44 i höjd med Trestad center i riktning Trollhättan. Cyklisten som är i 55-årsåldern körs med ambulans till NÄL med smärtor i huvud, armar och ben. En anmälan skrivs, cyklisten har färdats i fel riktning.

04.13 Lidköping, trafikolycka
En personbil har kört ut på en åker, i bilen sitter en man i 35-årsåldern. Polis skriver en anmälan om trafikolycka, misstänkt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen tas med för provtagning och läggs in för tillnyktring. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen